Kemi

beregn ph i 2 ækvialentspunkt

17. november 2019 af Amalie1234324 - Niveau: A-niveau

Jeg har vedhæftet hvad jeg har lavet indtil videre. Hvordan kommer jeg videre til at beregne pH-værdien?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2019 af janhaa

x^2-K_b(0,3308-x)=0\\ where\\ x=[OH^-]


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. november 2019 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll} \left [ OH^- \right ]^2+k_b\cdot \left [ OH^- \right ]-0.3308\cdot k_b=0\\\\ \left [ OH^- \right ]^2+10^{-pK_b}\cdot \left [ OH^- \right ]-0.3308\cdot 10^{-pK_b}=0\\\\ \left [ OH^- \right ]=\frac{-10^{-pK_b}+\sqrt{10^{-2pK_b}-4\cdot 1\cdot \left ( -0.0008\cdot 10^{-pK_b} \right )}}{2\cdot 1} \end{array}


Svar #3
17. november 2019 af Amalie1234324

skal jeg så bare indsætte mit pkb i formlen også som er på 4,4 og så isolere OH-??


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2019 af janhaa

#3

skal jeg så bare indsætte mit pkb i formlen også som er på 4,4 og så isolere OH-??

ja, sett in Kb, mathon har isolert OH-


Svar #5
17. november 2019 af Amalie1234324

OH- er allerede isoleret, jeg mente om jeg skulle indsætte pkb ind i dens plads. 


Svar #6
17. november 2019 af Amalie1234324

Jeg har vedhæftet hvad jeg har lavet nu. Men det svar som jeg har fået er vel ikke pH værdien vel? For det burde give et tal der er tæt på 11


Svar #7
17. november 2019 af Amalie1234324

For 11 er den grafiske værdi


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. november 2019 af janhaa

#7

For 11 er den grafiske værdi

I got:

[OH^-]=1,574*10^{-4}\,(M)\\ pOH=3,8\\ pH = 10,2


Svar #9
17. november 2019 af Amalie1234324

Hvordan kunne du få 1,573*10-4? Hvilken formel brugte du til at finde pOH og pH?


Svar #10
17. november 2019 af Amalie1234324

Jeg får nu 0,0006, men hvilken formel bruger du til poh og ph


Svar #11
18. november 2019 af Amalie1234324

Hvad brugte ud for at finde POH og pH?


Svar #12
18. november 2019 af Amalie1234324

Har fundet ud af det. Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. november 2019 af janhaa

#11

Hvad brugte ud for at finde POH og pH?

pOH=-\log([OH^-])\\ pH = 14-pOH


Brugbart svar (1)

Svar #14
18. november 2019 af janhaa

#12

Har fundet ud af det. Tusind tak

good


Skriv et svar til: beregn ph i 2 ækvialentspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.