Kemi

Beregning af hydroxidioner og oxonium

21. november 2019 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

Jeg er i tvivl om hvordan disse udregnes, en som kan være behjælpelig? :)

Tænker at det er pH = -log[H3O+] er det vi skal bruge? 

Vedhæftet fil: kemitingtin.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2019 af janhaa

pH = 5,6

[H^+]=10^{-5,6}\,M=2,51*10^{-6}\,M\\


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. november 2019 af janhaa

pOH = 8,4


Svar #3
21. november 2019 af TingtokTea

#1 og #2 

Det ser ud til at være to forskellige svar? Jeg ville også bare gøre:

pH + pOH = 14

5,6 + pOH = 14

8,4.

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2019 af mathon

Det er jo det samme.


Svar #5
21. november 2019 af TingtokTea

#4 åh gud, jeg havde set forkert. Jeg troede at det var Mathon som svarede i #1 og Janhaa i #2, my bad!


Skriv et svar til: Beregning af hydroxidioner og oxonium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.