Matematik

Vektor hvor t er et tal

21. november 2019 af Atoom (Slettet) - Niveau: B-niveau

i et koordinatsystem er to vektorer a→ og b→ bestemt ved

a→= ( 3t + 20)  og     b= (2)

     (   2     )               (-1)

hvor t er et tal 

a) bestem ved beregning for t=1 projektionen af a på b

b) bestem de værdier af t, for hvilke a→ og b→ har samme længde 

side note: Har ikke rigtigt forstået opgaven, så hvis en rar sjæl ville hjælpe ville jeg være taknemmelig!

ps. "a→" og "b...etc" er to vektorer hvis man skulle være i tvivl!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2019 af peter lind

Ad projektion på vektor se formel 55 side 12 i din formelsamling.

Jeg kan ikke læse dine mystiske vektorer


Svar #2
21. november 2019 af Atoom (Slettet)

a= 3t+20 / 2

b= 2 / -1


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2019 af ringstedLC

a)

\begin{align*} \vec{a}_{\vec{b}} &= \frac{\vec{a}\cdot \vec{b}}{\left | \vec{b} \right |^2}\cdot \vec{b} \\ &= \frac{\binom{3t+20}{2}\cdot \binom{2}{-1}}{\left | \sqrt{2^+(-1)^2} \right |^2}\cdot \binom{2}{-1} \\ \vec{a}_{\vec{b}} &= \binom{?}{?} \end{align*}

b)

\begin{align*} \left |\vec{a} \right | &= | \vec{b} | \\ \sqrt{(3t^2+20)^2+2^2}&= \sqrt{2^+(-1)^2} \\ t &= \;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2019 af AMelev

#0 

Væn dig til at lægge et billede af opgaveformuleringen op. Risikoen for fejl og mangler er alt for stor, når opgaven skrives af.

 Opdater din profil, så uddannelsen passer (STX, HTX, HHX, HF eller ....). Dermed har vi en mulighed for at vide, hvilke værktøjer og evt. formelsamling, du har til rådighed


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2019 af PeterValberg

#0 

Se denne videoliste fra FriViden.dk omkring vektorer i planen < LINK >

Her på portalen er det almindeligt, at vektorer skrives som:

a = (3t+20, 2)

b = (2, -1)

hvor man med fed skrift, viser at det er en vektor (og ikke et punkt eller lignende).

Alternativt kan man benytte formeleditoren (knappen til højre i menulinjen,
når man opretter et indlæg), men man skal lige lære lidt grundlæggende LaTeX,
for at kunne bruge editoren.

\LaTeX

\vec{a}=\begin{pmatrix} 3t+20 \\ 2\end{pmatrix}

\vec{b}= \begin{pmatrix} 2 \\ -1 \end{pmatrix}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vektor hvor t er et tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.