Kemi

kemi hjælp - Hjælp mig mathon og andre søde mennesker

25. november 2019 af lektiehjælp0012 - Niveau: A-niveau

Hejsa alle sammen, jeg har lige noget som jeg håber i kan hjælpe med :)

Ved fuldstændig forbrænding af 1,503 g stof fås 3,302 g co2 og 1,801 g h2o

Molarmassen er ved anden metode fundet til: M=60,1 g/mol

Opskriv stoffets molekyleformel


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2019 af mathon

             \small \begin{array}{lllll}\textup{Er der tale om et}&\textup{carbonhydrid??}\\\\ \textup{procentisk indhold af C i }CO_2\textup{:}&\frac{12.011}{0.44009}=27.29\%\\\\ \textup{procentisk indhold af H i }H_2O\textup{:}&\frac{2\cdot 1.008}{0.18015}=11.19\%\\\\ \textup{C-indhold:}&\left ( 3.302\; g \right )\cdot 0.2729&=&0.9011\; g\\\\ \textup{H-indhold:}&\left ( 1.801\; g \right )\cdot 0.1119&=&0.2015\; g \end{array}


Svar #2
25. november 2019 af lektiehjælp0012

et orgnisk stof CaHbOc


Svar #3
25. november 2019 af lektiehjælp0012

men hvordan finder jeg molekyleformlen


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2019 af mathon

             \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{procentisk indhold af C i }CO_2\textup{:}&\frac{12.011}{0.44009}=27.29\%\\\\ \textup{procentisk indhold af H i }H_2O\textup{:}&\frac{2\cdot 1.008}{0.18015}=11.19\%\\\\ \textup{C-indhold:}&\left ( 3.302\; g \right )\cdot 0.2729&=&0.9011\; g\\\\ \textup{H-indhold:}&\left ( 1.801\; g \right )\cdot 0.1119&=&0.2015\; g\\\\ \textup{O-indhold:}&(1.503-0.9011-0.2015)\; g&=&0.4004\; g\\\\\\ \textup{antal mol C:}&\frac{0.9011\; g}{12.011\; \frac{g}{mol}}&=&0.0750\; mol\\\\ \textup{antal mol H:}&\frac{0.2015\; g}{1.008\; \frac{g}{mol}}&=&0.2000\; mol\\\\ \textup{antal mol O:}&\frac{0.4004\; g}{15.999\; \frac{g}{mol}}&=&0.0250\; mol\\\\ \textup{molforhold:}&C:H:O=\left \{0.0750,0.2000,0.0250 \right \}=\\\\ &\left \{0.0750,0.2000,0.0250 \right \}/0.0250&=&\left \{ 3,8,1 \right \}\\\\ \textup{stoffet har den empiriske formel:}&\mathbf{{\color{Red} C_3H_8O}}\\\\\\ \end{array}

             \small \\\\\\\\ \begin{array}{llllllllll} \textup{kontrol p\aa \ molmassen:}&&&&&&\textup{Sum}(\left \{ 3,8,1 \right \}\cdot \left \{ 12.011,1.008,15.999 \right \})\; g=&60.096\; g \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2019 af mathon

             \small \begin{array}{llll} \textup{men der skal n\ae rmere analyser }\\ \textup{til for at afg\o re, om stoffet er:}&\textup{propan-1-ol}\\\\ &\textup{propan-2-ol}\\\\ &\textup{propanal}\\\\ &\textup{propanon} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2019 af mathon

korrektion:

             \small \small \begin{array}{llll} \textup{men der skal n\ae rmere analyser }\\ \textup{til for at afg\o re, om stoffet er:}&\textup{propan-1-ol}\\\\ &\textup{propan-2-ol} \end{array}


Skriv et svar til: kemi hjælp - Hjælp mig mathon og andre søde mennesker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.