Kemi

Kan i hjælpe med en opgave om titrer kurve please :)

25. november 2019 af lektiehjælp0012 - Niveau: A-niveau

hej

10,0 mL 0,100 M ethansyre tænkes titreret med overskud af 0,100 M NaOH (aq) - med det formål at konstruere titrer kurve.

Følgende pH-beregninger vil understøøte graftegningen

1) VOH- (aq) = 0,0 mL pH=?

2) VOH- (aq) = 4,0 mL pH=?

VOH- (aq) = 5,0 mL pH=?

VOH- (aq) = 6,0 mL pH=?

VOH- (aq) = 10,0 mL pH=?

VOH- (aq) = uendelig mL pH=?

Vis de 6 udregninger i det du begrunder valg af formel samt denne formels betingelse 

Skiyser titrer kurven 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2019 af mathon

\small \begin{array}{rllr} \textup{reaktionsforhold}&CH_3COOH:NaOH=1:1\\\\ 1)&pH=\frac{1}{2}\left ( 4.76-\log(10^{-1}) \right )=2.38+0.5&=&2.9\\\\ 2)&pH=4.76+\log\left ( \frac{4.0}{10.0-4.0} \right )&=&4.6\\\\ 3)&pH=4.76+\log\left ( \frac{5.0}{10.0-5.0} \right )&=&4.8\\\\ 4)&pH=4.76+\log\left ( \frac{6.0}{10.0-6.0} \right )&=&4.9\\\\ 5)&pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( 4.76+\log\left ( \frac{0.1}{3.5} \right ) \right )&=&8.6\\\\ 6)&pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right )=14+\log(0.1)&=&13.0 \end{array}


Svar #2
26. november 2019 af lektiehjælp0012

hvordan ser mellemudregningerne ud, altså hvad sker der når volumen af OH bliver til 4,0 mL istedet for 0,0 mL


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2019 af mathon

I 2), 3) og 4) har du en pufferopløsning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textup{pufferligning:}&pH=pK_s+\log\left ( \frac{\left [ B \right ]}{\left [ S \right ]} \right )\\\\ &pH=4.76+\log\left ( \frac{V\cdot c_{\textup{titrator}}}{V_{\textup{slut}}\cdot c_{\textup{titrator}}-V\cdot c_{\textup{titrator}} } \right )\\\\ &pH=4.76+\log\left ( \frac{V}{V_{\textup{slut}}-V} \right )\qquad 0<V<V_{\textup{slut}}\\\\ &pH=4.76+\log\left ( \frac{\left \{ V \right \}}{10-\left \{ V \right \}} \right )\qquad 0<\left \{V \right \}<10 \end{array}               


Svar #5
28. november 2019 af lektiehjælp0012

hvorfor bruger du puffer ligningen ved nogle og noget andet ved andre?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2019 af mathon

                    \small \begin{array}{lllll} \textup{i 1) er der tale om en svag syre }CH_3COOH\textup{ i vand}\\\\ \textup{i 2), 3) og 4) er der tale om en opl\o sning af en svag syre og }\\ \textup{dens korresponderende svage base }CH_3COOH/CH_3COO^-\textup{= en puffer}\\\\ \textup{i 5) er der tale om en svag base }CH_3COO^-\textup{og tilskuerionen } Na^+\\\\ \textup{i 6) er der tale om en dominerende st\ae rk base }OH^- \end{array}


Skriv et svar til: Kan i hjælpe med en opgave om titrer kurve please :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.