Kemi

Syre og Base pH

28. november 2019 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

Jeg har ikke fået andre oplysninger end dette, men i tidligere opgave fandt jeg ud af at eddikesyre havde en pKs på 4,76. Dog ved jeg ikke hvordan jeg udregner dette. Skal jeg have isoleret den aktuelle stofmængdekoncentration?

Vedhæftet fil: kemitingtin.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2019 af janhaa

0,01 M HA => pH = 3,38

[H^+]=10^{-3,38}\,M=4,17*10^{-4}\,M


Svar #2
28. november 2019 af TingtokTea

#1 

Jeg forstår ikke helt din udregning, kunne du måske uddybe ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{pH i 0.01 M }CH_3COOH\textup{:}&pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_s-\log\left ( c_s/M \right ) \right )\\\\ &pH=\frac{1}{2}\cdot \left (4.76-\log\left ( 10^{-2} \right ) \right )=\frac{1}{2}\cdot \left ( 4.76+2 \right )=2.38+1=3.38 \\\\ &\left [ H_3O^+ \right ]=10^{-pH}\, M=10^{-3.38}\; M=4.17\cdot 10^{-4}\; M\\\\\\ \textup{Da HCl er en st\ae rk syre}\\ \textup{for hvilken}&\left [ H_3O^+ \right ]=c_{HCl}\\ \textup{har du}\\ &c_{HCl}=4.17\cdot 10^{-4}\; M \end{array}


Skriv et svar til: Syre og Base pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.