Matematik

Sandsynlighed med terninger

02. december 2019 af 1Help1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,
Jeg har 4 terninger. Hvad vil sandsynligheden være, hvis summen af øjnene skal give et lige tal?
Ville være taknemmelig, hvis I også kunne komme med formlen. :)
Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2019 af SuneChr

Vi kan benytte en frembringerfunktion, et polynomium af 6. grad og sætte
polynomiet i 4. potens:
                   (a + a2 + a3 + a4 + a5 + a6)4
Ganges ud, benyt et hjælpemiddel hertil, fås 21 led:    a4 + 4a5 + 10a6 + ... + 4a23 + a24
Vi kigger på led med  lige eksponenter og får ved sammenlægning af koefficienterne:
                  2·(1 + 10 + 35 + 80 + 125) + 146    =     de gunstige udfald
                                                                   64    =     de mulige udfald 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2019 af Soeffi

#0. Jeg ville sige, at der er lige stor sandsynlighed for lige og ulige, og der er ikke andre muligheder, så: P(summen af øjnene er et lige tal) = 0,5.

Evt.: lad U være ulige og L lige antal øjne på en terning. Du har følgende 16 muligheder:

UUUU (lige sum)
UUUL (ulige sum)
UULU (ulige sum)
ULUU (ulige sum)
LUUU (ulige sum)
UULL (lige sum)
ULUL (lige sum)
ULLU (lige sum)
LUUL (lige sum)
LULU (lige sum)
LLUU (lige sum)
ULLL (ulige sum)
LULL (ulige sum)
LLUL (ulige sum)
LLLU (ulige sum)
LLLL (lige sum)


Svar #3
03. december 2019 af 1Help1 (Slettet)

Men hvad ville sandsynligheden så være, hvis det var med 3 terninger?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2019 af Soeffi

#3. Tre terninger giver 23 = 8 kombinationer. Halvdelen giver en lige sum:
UUU (ulige sum)
UUL (lige sum)
ULU (lige sum)
ULU (lige sum)
LLL (lige sum)
LLU (ulige sum)
LUL (ulige sum)
LLU (ulige sum)


Svar #5
03. december 2019 af 1Help1 (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Sandsynlighed med terninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.