Matematik

4. gradspolynomiet p med 3 rødder

04. december 2019 af Bygningsingeniør - Niveau: A-niveau

Hej SP

Bestem tallet k, så 4.grads polynomium p har netop 3 rødder p(x)=(x^2+8x)(x^2-x+k)

jeg kom frem til at k skal være 0 for får 3 værdier af x, men er der nogen kan uddybe el. forklar fremgangsmåde ...

Mange tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2019 af mathon

                \small \small \begin{array}{llll} &x^2+8x=x(x+8)&\textup{har to r\o dder}\\ \textup{hvorfor}\\ &x^2-x+k=0&\textup{kun m\aa \ have }\mathrm{\acute{e}}\textup{n rod}\\\\ \textup{hvad g\ae lder}&\textup{om en }&\textup{andengradsligning, der netop har }\mathrm{\acute{e}}\textup{n rod?} \end{array}


Svar #2
04. december 2019 af Bygningsingeniør

at d= 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2019 af mathon

Beregn værdien af k ud fra diskriminantkravet.


Skriv et svar til: 4. gradspolynomiet p med 3 rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.