Matematik

ℎ(𝑡) = −4,91 ∙ 𝑡 2 + 8,19 ∙ 𝑡 + 1,5?

09. december 2019 af ogulgerek (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

I en matematikaflevering har jeg fået den her opgave som jeg ikke kan finde ud af:

En bold kastes skråt opad. Den flyver gennem luften, og lander herefter på jorden. Banen, som bolden bevægede sig gennem luften i, kan beskrives som en parabelbue. Funktionsforskriften for boldens højde, h, som funktion af tiden, t, er givet som: h(??) = −4,91 · ?? 2 + 8,19 · ?? + 1,5 , hvor h angiver boldens højde målt i meter, mens tiden t er målt i sekunder. a) Beregn til hvilke(t) tidspunkt(er) bolden er i en højde på præcis 3,1 meter? b) Beregn hvor mange sekunder bolden er i luften (dvs. efter hvor mange sekunder lander bolden igen)? 

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2019 af peter lind

la) løs lignngen h(t) = 3,1

b) Løs ligingen h(t) = 0


Skriv et svar til: ℎ(𝑡) = −4,91 ∙ 𝑡 2 + 8,19 ∙ 𝑡 + 1,5?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.