Fysik

Afstand mellem rillerne på blink

10. december 2019 af chiladak - Niveau: A-niveau

Jeg har udregnet tyngdekraften til at være 0.11780 N

Men jeg er ikke klar over hvordan jeg kan vurdere afstanden mellem rillerne på blinket


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2019 af mathon

                              \small \begin{array}{lllll} d\cdot \sin\left ( \theta _n \right ) =n\cdot \lambda \end{array}


Svar #2
10. december 2019 af chiladak

Okay er med på at jeg skal isolere d i gitterligningen, men hvad bølgelængden og hvilken orden skal jeg benytte?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2019 af mathon

Det afhænger af hvilken vinkelaflæsning.


Svar #4
10. december 2019 af chiladak

Lige gyldigt det er mig der ikke læser opgaven ordentligt!


Svar #5
10. december 2019 af chiladak

2*405nm = d*sin(30)
men jeg forstår ikke rigtig mit resultat, for når jeg skriver dette og isolerer for d, får jeg -8,198*107 m.

Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2019 af mathon

                       \small \small \begin{array}{lllll}&d=\frac{n\cdot \lambda }{\sin(\theta_n )}=\frac{2\cdot (405\; nm)}{\frac{1}{2}}=4\cdot {405\; nm}=1620\; nm=0.00162\; mm \end{array}


Skriv et svar til: Afstand mellem rillerne på blink

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.