Kemi

Beregn den molære koncentration af følgende opløsninger:

17. december 2019 af hjælpmedlektierpls - Niveau: B-niveau

Hej, er der en der kan hjælpe mig med opgaverne vedhæftet nedenunder?

Tusind tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. december 2019 af mathon

                               \small \begin{array}{lllll}1)&c(NaCl)=\frac{\frac{5\; g}{0.200\; L} }{58.44\; \frac{g}{mol}}= 0.428\; M \\\\\\2)&V_2\cdot c_2=n=V_1\cdot c_1\\\\&c_2=\frac{V_1}{V_2}\cdot c_1\\\\& c_2=\frac{100}{1100}\cdot (2\; M)=0.18\; M \end{array}


Svar #3
17. december 2019 af hjælpmedlektierpls

#2

                               \small \begin{array}{lllll}1)&c(NaCl)=\frac{\frac{5\; g}{0.200\; L} }{58.44\; \frac{g}{mol}}= 0.428\; M \\\\\\2)&V_2\cdot c_2=n=V_1\cdot c_1\\\\&c_2=\frac{V_1}{V_2}\cdot c_1\\\\& c_2=\frac{100}{1100}\cdot (2\; M)=0.18\; M \end{array}

Hvor får du 1100 fra, er det ikke bare 1000?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2019 af mathon

100 mL tilsættes 1000 mL 

fortyndingsvolumen er (100+1000) mL = 1100 mL


Skriv et svar til: Beregn den molære koncentration af følgende opløsninger:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.