Matematik

Konstanter

17. december 2019 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

Bestanden af løver i Vestafrika kan beskrives som følgende funktion f(x)= 324 x 0.876hvor f(x)= er bestanden x år efter 1990.

- Hvad fortæller konstanterne 324 og 0.876 om bestanden af løver i Vestafrika? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2019 af mathon

...at der i 1990 var 324 løver og at vækstraten a - 1 = -0.124 dvs bestanden er årligt aftagende med 12.4%


Svar #2
18. december 2019 af Danmark2018

Hvordan beregner jeg f ' (11) og forklar hvad tallet fortæller om udviklingen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll}\textup{v\ae ksthastighed:}&f{\, }' (x) =324\cdot 0.876^x\cdot \ln(0.876) =-835\cdot0.876^x \\\\&f{\, }'(11)=-835\cdot0.876^{11}=-195\\\\\textup{I 2001 er}\\\textup{v\ae ksthastigheden:}& -195\quad\textup{l\o ver pr \aa r.} \end{array}


Skriv et svar til: Konstanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.