Matematik

Sammensat funktion dette korrekt?

18. december 2019 af Elninoo - Niveau: B-niveau

Er dette korrekt udregnet - det haster lidt. Har vedhæftet opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2019 af mathon

Bør nok noteres:
                               \small g(f(2))=g(2+2)=g(4)=\sqrt{4}=2


Svar #2
18. december 2019 af Elninoo

Tak for dit hurtige svar! Det notere jeg lige hurtigt. Kunne du også lige tjekke om denne her er korrekt: Har vedhæftet 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2019 af mathon

             \small \begin{array}{llllll}\textup{skalarprodukt}\\\textup{n\aa r t = 1:}&\bigl(\begin{smallmatrix} 1\\-2 \end{smallmatrix}\bigr)\cdot \bigl(\begin{smallmatrix} 4\\3 \end{smallmatrix}\bigr)=1\cdot 4+(-2)\cdot 3=4+(-6)=-2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2019 af PeterValberg

#2 Du har lavet en lille fejl mht. vektor a

\vec{a}=\binom{1}{-2t}

med t = 1 bliver det:

\vec{a}=\binom{1}{-2\cdot{\color{Red} 1}}=\binom{1}{-2}

Vektor b er korrekt

skalarproduktet (som er et tal) bestemmes som:

\vec{a}\cdot\vec{b}=\binom{a_1}{a_2}\cdot\binom{b_1}{b_2}=a_1\cdot b_1+a_2\cdot b_2

med de aktuelle koordinater:

\vec{a}\cdot\vec{b}=\binom{1}{-2}\cdot\binom{4}{3}=1\cdot 4+(-2)\cdot 3=-2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
18. december 2019 af Elninoo

Tusind tak - Peter. Den lille fejl spottede jeg ikke. Har dog den her opgave - har prøvet at få hjælp tidligere herinde. Men forstår den stadigvæk ikke. Kunne du hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2019 af PeterValberg



Det er både lak og indtræk, der skal vælges.
Så du skal multiplicere...


- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. december 2019 af PeterValberg

\text{antal m\aa der}=10\cdot 5=...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
18. december 2019 af Elninoo

I hvilken sammenhæng mener du


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. december 2019 af PeterValberg

#8 Se #7

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
18. december 2019 af Elninoo

Så svaret er bare 50 forskellige lakering og indtræk til en bil 


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. december 2019 af PeterValberg

Ja, med 10 muligheder for lak og 5 muligheder for indtræk,
så kan du kombinere dem på 50 forskellige måder (når der
selvfølgelig kun skal vælges én farve lak og ét sæt indtræk)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #12
18. december 2019 af Elninoo

Ah tak for hjælpen! Har lavet den sidste opgave - så er jeg helt færdig. Kunne du tjekke om det er korrekt - så er jeg finished og kan se lidt bold ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. december 2019 af PeterValberg

-15x+5y-45=0

-3x+y-9=0

y=3x+9

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #14
18. december 2019 af Elninoo

Så du dividere bare med 5
Så du fjerner 5y. Men du gør ikke noget udover. Hm? 


Brugbart svar (0)

Svar #15
18. december 2019 af PeterValberg

Jeg dividerer alle led med 5
Så adderer jeg hhv 3x og 9 på begge sider
Dermed er y isoleret
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #16
18. december 2019 af PeterValberg

altså:

-15x+5y-45=0

\frac{-15x}{5}+\frac{5y}{5}-\frac{45}{5}=\frac05

-3x+y-9=0

-3x+y-9\,{\color{Red} +3x+9}=0\,{\color{Red} +3x+9}

y=3x+9

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Sammensat funktion dette korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.