Matematik

vektor funktion

01. januar 2020 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe?:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. januar 2020 af peter lind

Linjen røre kurven i pumkte P; så find linens fællespunker med kurven.

Endvidere gælder at tværvektoren til linjens normalvektor peger i samme retning som ( x'(t), y'(t) )


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2020 af ringstedLC

\begin{align*} P=(P_x,P_y) &=(t^2,3t-1) \\ \text{tangent}: 3x-2y+1 &= 0 \\ 3t^2-2\cdot (3t-1)+1 &= 0 \\ t &= \;?\Rightarrow P=\;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. januar 2020 af StoreNord

Skærmbillede fra 2020-01-01 21-22-37.png


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. januar 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}\textbf{eller}\\ \textup{normalvektor til tangent}&\mathbf{n}=\bigl(\begin{smallmatrix} 3\\-2 \end{smallmatrix}\bigr)\\\\\textup{retningsvektor for tangent}&\mathbf{r}(t)=\frac{\mathrm{d}\mathbf{s} }{\mathrm{d} t}=\bigl(\begin{smallmatrix} 2t\\3 \end{smallmatrix}\bigr)\\\\\mathbf{n}\textup{ og }\mathbf{r}(t)\textup{ er ortogonale}\\\textup{hvoraf:}&\mathbf{n}\cdot \mathbf{r}(t)=0\\\\&\begin{pmatrix} 3\\-2 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 2t\\3 \end{pmatrix}=0\\\\&3\cdot 2t+(-2)\cdot 3=0\\\\&6t-6=0\\\\&t-1=0\\\\&t=1\\\\\textup{koordinats\ae tten til }P\textup{:}&P=\mathbf{r}(1)=\begin{pmatrix} 1^2\\3\cdot 1-1\end{pmatrix}=\begin{pmatrix}1\\2 \end{pmatrix} \end{array}


Skriv et svar til: vektor funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.