Matematik

Løs ligning u. hjælpemidler

12. januar 2020 af chiladak - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal løse ligningen x+2=4/(x-1)

Jeg må ikke benytte hjælpemidler, og jeg er derfor lidt i tvivl hvordan jeg løser dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2020 af mathon

              \small \small \small \begin{array}{llll} &x+2=\frac{4}{x-1}\qquad x\neq 1\\\\&(x+2)(x-1)=4\\\\&x^2+x-2=4\\\\&x^2+x-6=0\textup{ ...} \end{array}


Svar #2
12. januar 2020 af chiladak

Perfekt


Svar #3
12. januar 2020 af chiladak

Jeg er dog lidt i tvivl, for når jeg har reduceret får jeg x2=3. dette kan vel ikke passe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2020 af mathon

Løs andengradsligningen x2+x-6=0


Skriv et svar til: Løs ligning u. hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.