Matematik

En funktion f er givet ved: f(x)=sin(x)+1 , f(x)=1,5, løs ved beregning

22. januar 2020 af petbau - Niveau: B-niveau

Hej

En funktion f er givet ved: f(x)=sin(x)+1 , Dm(f) = [-π;2π]

Løs ved beregning ligningen:  f(x)=1,5

Jeg får følgende: sin(x)+1 = 1,5

sin(x) = 0,5

sin-1(x) = sin-1(0,5)

x = 0,523599

Problemet er, at jeg ikke kan finde ud af at beregne den anden løsning, som lommeregneren kommer med, nemlig x2 = 2,61799

Hvad gør jeg galt?

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2020 af mathon

                   \small \begin{array}{llll}&\sin(x)=\sin(\pi -x)=0.5\\\\&x=\left\{\! \! \begin{array}{lll}0.522599\\\pi -0.522599=2.61799\end{array}\right. \end{array}


Svar #2
22. januar 2020 af petbau

Selvfølgelig , det burde jeg have regnet ud. Jeg har lige fundet et grafisk eksempel med enhedscirklen på, hvorfor det er π - 0,522599.

Tak


Skriv et svar til: En funktion f er givet ved: f(x)=sin(x)+1 , f(x)=1,5, løs ved beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.