Fysik

Bevarelse af den mekaniske energi

23. januar 2020 af samfun (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder med denne opgave i fysik, er i tvivl om hvilken formel der skal bruges. Det er under emnet bevarelse af den mekaniske energi. Håber i kan hjælpe:) 

En tung kugle der vejer 2 kg kastes lodret opad og slippes i højden 2 meter over jordoverfladen. Kuglen bevæger sig opad, vender rundt og rammer jorden efterfølgende. Når kuglen rammer jorden har den hastigheden 10 m/s. Hvilken fart havde kuglen da den blev sluppet fra hånden?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2020 af Capion1

Epot + Ekin er konstant under hele forløbet.
Ved nedslaget på jorden er Epot = 0  og  Ekin = 1/2mv2


Svar #2
23. januar 2020 af samfun (Slettet)

#1

Epot + Ekin er konstant under hele forløbet.
Ved nedslaget på jorden er Epot = 0  og  Ekin = 1/2mv2

Er det så 0,5*2kg*(10m/s)^2 = 100J?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2020 af ringstedLC

#2: Du har beregnet Ekin ved nedslaget korrekt. Kom igen med farten ved kastest start.


Skriv et svar til: Bevarelse af den mekaniske energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.