Kemi

Forskellige organisk grupper og fysiske egenskaber

23. januar 2020 af Hellefriss2 - Niveau: B-niveau

Nogle som kan hjælpe mig med at forklar hvad:

Forskel på oxo-, carbonyl, og aldehyd-gruppe er?

Hvad er fysiske egenskaber for aldehyder og ketoner ifølge tabellen? (Bilag)

Håber at der er nogle som kan hjælpe, tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2020 af Heptan

Oxo- er en generel betegnelse for stoffer med =O. Fx phosphat, PO43- har oxo-grupper.

Carbonyl er generel betegnelse for stoffer med C=O. Fx ketoner og aldehyder.

Aldehyd er en betegnelse for stoffer med CH=O.

Tabel: jo bedre stofferne opløses i vand, desto mere polære er de.

Jo højere smelte- og kogepunkt, desto stærkere er de intermolekylære kræfter der holder molekylerne sammen. Det er fx hydrogenbindinger og Londonkræfter.


Svar #2
23. januar 2020 af Hellefriss2

#1
Mange tak for hjælpen

Skriv et svar til: Forskellige organisk grupper og fysiske egenskaber

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.