Matematik

passende variable

26. januar 2020 af asger521 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et byggefirma sælger huse med grund. Grunden koster 975000kr. og huset koster
 15000kr. pr. kvadratmeter.

a)  Beregn prisen for et 100 kvadratmeter stort hus med grund.

a er 247500

men det er det her jeg ikke forstår

Indfør passende variable x og y, og opstil en formel, der kan bruges 
til at beregne den samlede pris for et hus med grund afhængigt af husets størrelse.

nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2020 af peter lind

x antal kvadratmeter

y pris for huset


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2020 af ringstedLC

Prøv at danne formlen ligesom du har beregnet a). Du sagde formentlig:

\begin{align*} 100\cdot 15000+975000 &= 2475000 \\ \underset{\text{afh.\,var.\,(af\,\textit{x})}}{\underbrace{2475000}} &= \underset{konstant}{\underbrace{15000}} \cdot \underset{\text{uafh.\,var.}}{\underbrace{100}} +\underset{konstant}{\underbrace{975000}} \\ y &= a\cdot x+b \\ y &=15000x+975000 \\\\ y=Pris(x) &=15000x+975000 \\ Pris(175) &=15000\cdot 175+975000=\;? \\ Pris(225) &=15000\cdot 225+975000=\;? \end{align*}


Skriv et svar til: passende variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.