Kemi

Syre og baser

27. januar 2020 af MAYA15 - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg skal svare på denne opgave, og er lidt i tvivl om den. Er der en, som kan hjælpe mig med at løse denne opgave? 

100ml af en 0,1 M opløsning af HCl blandes forsigtigt med 50mL af en 1M  opløsning af NaOH - hvad bliver pH?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2020 af mathon

Er der overskud af H_3O^+ eller overskud af OH^- ??


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. december 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{Overskudsberegning:}\\& \begin{array}{|c|c|c|} \textbf{mol }\mathbf{H_3O^+}&\textbf{mol }\mathbf{OH^-}&\\ \hline \left ( 0.100\;L \right )\cdot \left ( 0.1\;\frac{mol}{L} \right )&\left ( 0.050\;L \right )\cdot\left ( 1.000\;\frac{mol}{L} \right )&\textbf{overskud af }\mathbf{OH^-}\\ \hline 0.010\;mol&0.050\;mol&0.040\;mol \end{array}\\\\ OH^-\textup{-koncentration:}\\&\left [ OH^- \right ]=\frac{0.040\:mol}{0.150\;L}=0.266667\;M\\\\& pH=14+\log\left ( 0.266667 \right )=13.43 \end{array}


Skriv et svar til: Syre og baser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.