Kemi

pH Beregning

27. januar 2020 af Mixi88 - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder således:

Til et andet forsøg skal der bruges en 100 mL mættede opløsning af Ca(OH)2. Ved 25 °C kan der opløses 0,13 g Ca(OH)2 i 100 mL vand.

Beregn pH i denne mættede opløsning


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2020 af Heptan

Beregn den formelle stofmængdekoncentration med

c = n/V = m/(M*V)

hvor M er den molare masse for Ca(OH)2.

Reaktionen for opløsning er

Ca(OH)2 --> Ca2+ + 2 OH-

Dvs. koncentrationen af OH- er dobbelt så stor som c.

[OH-] = 2c

[H+] = 10-14 * 1/[OH-]

pH = -log [H+] = 12,55


Skriv et svar til: pH Beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.