Matematik

funktion og nulpunkter

06. februar 2020 af slettetbruger (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej, er der en som kan forklare mig hvordan man løser opg. b (tjek bilag)

tak på forhånd, det ville være en kæmpe hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2020 af AMelev

                                 
Når 3.gradspolynomiet skal have netop 2 rødder, må den ene rod være et lokalt ekstemumssted, da der ellers vil være enten 1 eller 3 rødder.
Bestem de lokale ekstremumssteder, indsæt i f(x) og løs ligningen f(x) = 0 mht. k. 

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2020 af mathon

          \begin{array}{llll}b)&\textup{bestem f\o rst minimum for }\quad f(x)=x^3-2x\\\\&\textup{hvilken vektor }\bigl(\begin{smallmatrix} 0\\k \end{smallmatrix}\bigr)\textup{ skal grafen for }f(x)=x^3-2x\textup{ forskydes efter for lige at have \textbf{{\color{Red} to}} nulpunkter?} \end{array}


Svar #3
06. februar 2020 af slettetbruger (Slettet)

Ok, giver det mening at jeg får nulpunkterne (-0.81, 2.08) og (0.81, -0.08) ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2020 af AMelev

#3 Ok, giver det mening at jeg får nulpunkterne (-0.81, 2.08) og (0.81, -0.08) ?

Det er da ikke nulpunkter. Et nulpunkt er 1.koordinaten til et punkt på grafen, hvor 2.koordinaten er 0. Nulpunkterne for f ' er x=−0.816497 og x=0.816497.

Du skulle gerne få k = ±1.08866


Svar #5
06. februar 2020 af slettetbruger (Slettet)

Okay, hvordan får jeg k= +-1.08866?
Forstår det slet ikke...

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2020 af AMelev

Ved at følge anvisningerne i #1 nederste linje.
x1=−0.816497 og x2=0.816497

f(x1) = 0 ⇔ .... = 0 ⇔ ....  ⇔ k = ...
f(x2) = 0 ⇔ .... = 0 ⇔ ....  ⇔ k = ...


Skriv et svar til: funktion og nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.