Fysik

Mekanisk energi

06. februar 2020 af DenStuderende1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Spørgsmålet lyder:

En tennisbold bliver ved et fejlslag sendt lodret af sted med en fart på 110 km/h.

Hvor højt op kommer tennisbolden?


Jeg har beregnet det, men er pludselig kommet i tvivl om jeg har beregnet det rigtigt. Jeg har vedhæftet min beregning, og håber at en kan kigge på det.

Vedhæftet fil: 932.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2020 af mathon

energibevarelse:
                                 \small \small \tfrac{1}{2}\cdot m\cdot v^2=m\cdot g\cdot h\qquad 110\; \tfrac{km}{h}=30.5556\; \tfrac{m}{s}


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2020 af ringstedLC

#0: Noget besværligt og lidt upræcist, men dog korrekt med forbehold for Ekin og m:

\begin{align*} \tfrac{1}{2}\cdot m\cdot v^2&= m\cdot g\cdot h \\ \tfrac{1}{2}\cdot v^2&= g\cdot h \\ h&=\frac{v^2}{2\cdot g} \end{align*}


Skriv et svar til: Mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.