Biologi

hjælp søges

07. februar 2020 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg vil gerne have hjælp til spørgsmål nr. 3

1. Hvor meget energi svarer henholdsvis 1g kulhydrat, fedt og protein til (se s. 75 i BIU)?   

1g. kulhydrat: 17 KJ       

1g. protein. 17 KJ 1g. Fedt:     

 38 Fedt 

2. Beregn hvor meget energi i kJ i 100 g pølse, der stammer fra henholdsvis kulhydrat, fedt og protein? Skriv svaret i skemaet   

I 100 g. pølse: 1700.kulhydrater KJ/g 

1700 KJ/g Proteiner i 100 g pølse 

1700 KJ/g Fedt i 100 g. pølse: 3800 KJ/g   

3. Hvor meget energi er der totalt i 100 g pølse? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2020 af mathon

          \small \small \begin{array}{llllll}& \textup{Energi i}\\&\textup{100 g p\o lse:} \\&&\textup{kulhydrat:}&\left (100\; g \right )\cdot \left ( 17\; \frac{kJ}{g} \right )&=&1700\; kJ\\&&\textup{protein:}&\left (100\; g \right )\cdot \left ( 17\; \frac{kJ}{g} \right )&=&1700\; kJ\\&&\textup{fedt:}&(100\; g)\cdot \left ( 38\; \frac{kJ}{g} \right )&=&\underline{3800\; kJ}\\&\textup{total:}&&&&7200\; kJ \end{array}


Svar #2
07. februar 2020 af HFNU (Slettet)

Tænkte nok at energien var både kulhydrater , proteiner og fedt lagt sammen. Mange tak for hjælp

Svar #3
07. februar 2020 af HFNU (Slettet)

Hvor mange procent af energien i pølsen stammer fra henholdsvis kulhydrat,fedt og protein


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. februar 2020 af ringstedLC

#0: Til 2. savnes oplysninger om indholdet af de tre næringsstoffer pr. 100 g.

#2: Der kan ikke være 3 · 100 g i 100 g pølse.


Svar #5
07. februar 2020 af HFNU (Slettet)

  #0     Kulhydrater i 100 g. pølse: 1700 KJ/g

          Proteiner i 100 g. pølse: 1700 KJ/g

           Fedt i 100 g. pølse: 3800 /g

#2 Hvad mener du med at der kan være 3 x 100 g i 100 g pølse?

Hvor mange procent af energien i pølsen stammer fra henholdsvis kulhydrat,fedt og protein


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. februar 2020 af ringstedLC

Der kan jo ikke både være 100 g kulhydrat, 100 g protein og 100 g fedt i 100 g pølse.


Svar #7
08. februar 2020 af HFNU (Slettet)

Det har du helt ret rigstedLC , tak for at du gjorder mig opmærksom på det. Kan se jeg har regnet spørgsmål 2 helt forkert : Beregn hvor meget energi i kJ i 100 g pølse, der stammer fra henholdsvis kulhydrat, fedt og protein? Skriv svaret i skemaet
men nu ved jeg ikke rigtig hvordan jeg kan regne det ud ....

Brugbart svar (1)

Svar #8
08. februar 2020 af mathon

                \small \begin{array}{lllr} \textup{procentisk indhold af:}\\&\textup{kulhydrat}&\frac{1700}{72}\%=&23.6\%\\\\&\textup{protein}&\frac{1700}{72}\%=&23.6\%\\\\&\textup{fedt}&\frac{3800}{72}\%=&52.8\% \end{array}


Svar #9
08. februar 2020 af HFNU (Slettet)

Ej mange tak mathon

Svar #10
16. februar 2020 af HFNU (Slettet)

Jeg er kommet til at blande lidt rundt i spørgsmålene. Jeg skal først beregne: 

Beregn hvor meget energi i kJ i 100 g pølse, der stammer fra henholdsvis kulhydrat, fedt og protein? Skriv svaret i skemaet

Hvor meget energi er der totalt i 100 g pølse?

Hvor mange procent af energien i pølsen stammer fra henholdsvis kulhydrat, fedt og protein?  jeg tror #8 er svaret på det her spørgsmål.

Jeg håber alligevel jeg kan få hjælp til at forstå hvad der menes med de første 2 spørgsmål, og hvordan jeg skal regne dem ud

<p class="MsoNormal" style="margin-left:18.8pt;text-indent:-18.0pt;mso-list:l0 level2 lfo1; tab-stops:list 181.0pt;vertical-align:middle">  <p class="MsoNormal" style="margin-left:18.8pt;text-indent:-18.0pt;mso-list:l0 level2 lfo1; tab-stops:list 181.0pt;vertical-align:middle"></o:p>

Brugbart svar (1)

Svar #11
16. februar 2020 af ringstedLC

Når du var så enig i #6, så må du jo kunne indse, hvorfor der stadig mangler oplysninger om:

- Kulhydrat (g) pr. 100 g pølse.

- Protein (g) pr. 100 g pølse.

- Fedt (g) pr. 100 g pølse.

Det nytter ikke noget, at du kun kommer med spørgsmålene og selv sidder med oplysningerne. Vedhæft et billede af hele opgaven.


Svar #12
16. februar 2020 af HFNU (Slettet)

Det er opgavesættet


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. februar 2020 af ringstedLC

Godt. Fat i lommeregneren og sig:

\begin{align*} E_p &= 18\cdot 17\;\left ( g\cdot \frac{kJ}{g}=kJ \right )=\;?\text{ kJ} \\ E_k &= 2\cdot 17\;\left ( g\cdot \frac{kJ}{g}=kJ \right )=\;?\text{ kJ} \\ E_f &= 28\cdot 28\;\left ( g\cdot \frac{kJ}{g}=kJ \right )=\;?\text{ kJ} \\ \end{align*}


Svar #14
17. februar 2020 af HFNU (Slettet)

Ok ja, så udregningen til svar # 13 det er svaret til : beregn hvor meget energi i kJ i 100 g pølse, der stammer fra henholdsvis kulhydrat, fedt og protein? Skriv svaret i skemaet så ikke ? Men hvorfor skal man sige 18* 17? , 2* 17, 28*28.... det forstår jeg ikke helt

Skriv et svar til: hjælp søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.