Kemi

Beregning af pH

07. februar 2020 af N0valyfe (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa!

Jeg sidder inde med følgende opgave som jeg ikke kan udregne: 


Når 500 μL 1 M NaOH opløsning blandes med rent vand til et samlet volumen på 5 mL, vil pH i
opløsningen være
 

Facit gives til 13 

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2020 af mathon

                   \small \begin{array}{lllll} &\textup{fortyndingsfaktor:}&\frac{5\cdot 10^{-3}\; L}{500\cdot 10^{-6}\; L}=10\\\\&NaOH\textup{ fortyndet:}&\left [ OH^- \right ]=\frac{1}{10}\cdot \left ( 1\; M \right )=0.1\; M\\\\&&pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right )\\\\&&pH=14+\log\left ( 10^{-1} \right )\\\\&&pH=14+(-1\cdot \log(10))\\\\&&pH=14-1=13 \end{array}


Skriv et svar til: Beregning af pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.