Kemi

Fortyndings opgave

08. februar 2020 af N0valyfe (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa!

Jeg sidder inde med følgende opgave som jeg gerne vil have hjælp til:

Fortynding af 25 μL af et vævshomogenat ved tilsætning af 0,725 mL buffer, resulterer i en
fortynding på .....
Facit giver 30, men jeg får tallet til 29. 

Her er min fremgangsmåde - ville sætte pris på hvis en kunne fortælle mig hvor jeg går galt. 

25 µL omskrives til 0.025 mL 

dernæst 0.725/0.025 =29 

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2020 af ringstedLC

\begin{align*} \text{Fortynding} &= \frac{0.025+0.725}{0.025} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2020 af mathon

efter fortynding:
                                 \small \textup{fortyndingsfaktor}=\quad \tfrac{25\cdot 10^{-6}+0.725\cdot 10^{-3}}{25\cdot 10^{-6}}=30


Skriv et svar til: Fortyndings opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.