Matematik

bestemmelse af konstanterne b og c

16. februar 2020 af LasLas123 - Niveau: A-niveau

- PS. Jeg stilte dette spørgsmål tidligere men skrev punktet forkert. 

Bestem b og c i andengradspolynomium

 - Citér
En time siden af LasLas123 - Niveau: A-niveau

En funktion  f er bestemt ved

f(x)=x^2+b*x+c

Det oplyses, at linjen med ligningen 
y = -x + 5 er tangent til grafen for f i punktet P(1,f(1))

a) Bestem b og c

- Jeg har bestemt b-værdien til -3 idet jeg ved at f '(1) = -1

Jeg har dog lidt svært ved at bestemme c-værdien... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2020 af ringstedLC

Se: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1937872#1937901 og kom med dit forsøg, - meget gerne i den originale tråd.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2020 af peter lind

Du kan finde f(1) idet den har samme y værdi som linjen


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2020 af mathon

             \small \small \small \small \small \begin{array}{lllll}&f(1)=1+(-3)+c&\textup{du fandt selv }b = -3\\\\\textup{tangentligning:}&y=-(x-1)+f(1)\\\\&y=-x+1+1-3+c\\\\&y=-x+(c-1)\\\textup{til sammenligning med:}&y=-x+5\\\\&c=6\\\\ \textup{funktion:}&f(x)=x^2-3x+6 \end{array}


Skriv et svar til: bestemmelse af konstanterne b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.