Matematik

behov for hjælp til Differentialregning opgave

19. februar 2020 af misterclause (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har ingen ide om hvordan man laver denne opgave: 

En funktion er givet ved f(x) = x3 - 4x.

a) Bestem f(2)

b) Bestem f '(x).


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2020 af mathon

         \small \small \begin{array}{llll}a)&f(2)=2^3-4\cdot 2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2020 af janhaa

b)

f'(x)=3x^2-4


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2020 af Bibo53

Du kan vel godt beregne f(2)=2^3-4\cdot2=\cdots

Du ved vel også, at når man differentierer x så får man 1, når man differentierer x^2 så får man 2x, når man differentierer x^3 så får man 3x^2 osv? I denne opgave skal du differentiere x^3, lade -4 blive stående og differentiere x. Hvad får du så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2020 af mathon

           \begin{array}{llll} &\left (c\cdot x^n \right ){}'=c\cdot \left (x^n \right ){ }'=c\cdot n\cdot x^{n-1}\\\\\\\\&f{\, }'(x)=\left (1\cdot x^3-4x^1 \right ){ }'=1\cdot 3\cdot x^{3-1}-4\cdot1\cdot x^{1-1} =3x^2-4\cdot 1\cdot 1=3x^2-4\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2020 af AMelev

#0 Opdater din profil mht. uddannelsen, så vi bedre kan vurdere, hvilke redskaber du har til rådighed.


Skriv et svar til: behov for hjælp til Differentialregning opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.