Matematik

Matematik

23. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Anders har de sidste 4 år fået 3% I lønforhøjelse pr. halvår.

Hvor mange % (helt tal) han han fået i lønforhøjelse pr. år

Hvad skal regne ud her

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2020 af Capion1

Lad Anders få 1 kr i løn.
Efter 1/2 år får han 1 kr + 3% af 1 kr = 1,03 kr
Efter endnu 1/2 år får han så 1,03 kr + 3% af 1,03 kr = 1,032 kr = 1,0609 kr
Det er det samme, som han ville få 6,09% i forhøjelse af sin krone på ét år. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2020 af mathon

eller noteret:

                     \small \begin{array}{lllll}&1+r_{\textup{\aa r}}=1.03^2=1.0609\\\\&r_{\textup{\aa r}}=p_{\textup{\aa r}}\cdot 10^{-2}=0.0609\\\\&p_{\textup{\aa r}}=0.0609\cdot 10^2\\\\&p_{\textup{\aa r}}=6.09 \end{array}

Årlig lønforhøjelse = 6.09%


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.