Fysik

Hastighed i forhold til anden hastighed

26. februar 2020 af SNBryce - Niveau: B-niveau

Hej,

jeg sidder med følgende opgave, og er løbet ind i en mur :(

En gepard kan løbe med en hastighed på 28 m/s. 

En antilope kan løbe med en hastighed på 24 m/s

Hvor lang tid er geparden (hypotetisk set) om at indhente en antilope, hvis antipolen har et forspring på 50 m?

Jeg har prøvet flere ting, men intet er lykkedes for mig - desværre!

altså,

s = v_0 *t + s_0 

og 

t = s - s_0/ v_0 

s_0 gepard = 0 m

s_0 antilope = 50 m

--> hvilket betyder at de to ligninger skal være lig hinanden? det er her jeg løber ind i problemer - uanset hvad jeg gør, mister jeg på et tidspunkt den enhed jeg ønsker at finde.... 

først overvejede jeg, hvis man substituerede t ud... men så ender man jo med at finde distancen, der er løbet...?

24* (s - 50 m/ 24 m/s) + 50 = 28 * (s - 0 m / 28 m/s) + 0

men 

ELLER

t_gepard = 50 m / 28 m/s 

t_antilope = 50 m / 24 m/s

... men så får jeg jo et resultat for hvis antilopen ikke flytter sig - og det fungerer jo heller ikke.

Nogle, der kan hjælpe mig? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2020 af PeterValberg

Gepardens tilbagelagte strækning i meter som en funktion af tiden

g(t) = 28·t

Antilopens  tilbagelagte strækning i meter som en funktion af tiden

a(t) = 24·t + 50

Løs ligningen 

g(t) = a(t)

(t er tiden i sekunder)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2020 af chyvak

Geparden indhenter per sekund 4 m af antilopens forspring. Altså tager det 50/4 s. Mere kompliceret er det ikke.


Skriv et svar til: Hastighed i forhold til anden hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.