Matematik

Sandsynlighedsregning - Hvordan laver man disse opgaver?

06. marts 2020 af KomMedDet (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2020 af AMelev

         
6.2 Jeg kender ikke skrabekalendere. Er det de der julekalendere med 24 felter?
I så fald er sandsynligheden for ikke at få gevinst på den enkelte kalender P(Nitte) = \frac{21}{24} .

Sandsynlighede for nitte i alle tre kalendere er så P(3 nitter) = \frac{21}{24}\cdot \frac{21}{24}\cdot \frac{21}{24}=\left (\frac{21}{24} \right )^3, da man skal have både Nitte i 1. spil og Nitte i 2. spil og Nitte i 3. spil.

6.3 Samme princip som i 6.2, men nu med P(6'er) = 1/6 og antal 6'ere = 5.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2020 af PeterValberg

Se eventuelt dette forslag til en løsning af opgave(sættet) < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2020 af AMelev

Ad #1 6.2 Jeg har læst oplysningerne forkert. Til gengæld mangler der en oplyning om, hvor mange skrabekalendere, der er, hvis sandsynligheden for at få gevinst på 3 kalendere skal kunne beregnes..

Svaret i linket er heller ikke rigtigt.
2/3 af kalenderne er uden gevinst, så Karl skal købe 1 kalender mere for at være helt sikker på gevinst.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2020 af ringstedLC

6.2: Karls påstand er forkert fordi han delvist forveksler sandsynlighed med sikkerhed. Sålænge Karl køber 2/3 af alle lodderne eller mindre, har han "kun" en sandsynlighed for gevinst. Kun ved at købe mere end 2/3 af alle lodderne kan han være helt sikker på gevinst.


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning - Hvordan laver man disse opgaver?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.