Matematik

skæringspunktet mellem banekurven

08. marts 2020 af Nanna34 - Niveau: B-niveau

er det noget med at man skal finde s og sætte ind i t´s plads? nej ved?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. marts 2020 af mathon

                \small \small \begin{array}{llll}\textup{Sk\ae ring kr\ae ver:}&&x=5-t\\&\textup{og}&y=t^2-4t+1 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. marts 2020 af Soeffi

#0.

For vektorfunktionen s gælder: (x,y) = (5-t,t2-4t+1). For funktionen f gælder: (x,y) = (x,x2-x+1).


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. marts 2020 af mathon

                \small \begin{array}{llll}\textup{Sk\ae ring kr\ae ver:}&&x=5-t\\&\textup{og}&y=x^2-x+1\\\\&&t^2-4t+1=(5-t)^2-(5-t)+1\\\\&&t^2-4t+1=25-10t+t^2-5+t+1\\\\&&5t=20\\\\&&t=4\\\\\textup{Sk\ae ringspunkt:}&&\begin{pmatrix} 5-4\\4^2-4\cdot 4+1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 1\\1 \end{pmatrix}=(1,1) \end{array}


Svar #5
08. marts 2020 af Nanna34

#4

                \small \begin{array}{llll}\textup{Sk\ae ring kr\ae ver:}&&x=5-t\\&\textup{og}&y=x^2-x+1\\\\&&t^2-4t+1=(5-t)^2-(5-t)+1\\\\&&t^2-4t+1=25-10t+t^2-5+t+1\\\\&&5t=20\\\\&&t=4\\\\\textup{Sk\ae ringspunkt:}&&\begin{pmatrix} 5-4\\4^2-4\cdot 4+1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 1\\1 \end{pmatrix}=(1,1) \end{array}

MEEEEERRRCIIII!


Skriv et svar til: skæringspunktet mellem banekurven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.