Matematik

Beregn arealet af det tonede område

13. marts 2020 af marix24 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Figuren viser et område, der er afgrænset for funktionerne f & g. Funktionerne har forkskrifterne: 

f(x) = 2 - x^2 & g(x) = -x

Bestem arealet af det betonede område. Jeg ved at jeg skal finde de to skærings punkter, hvor jeg skal løse andengradsligningen f(x)-g(x) =0 og integrere f(x)-g(x) mellem de to punkter. Men hvordan er det lige jeg går til den? 

Vedhæftet fil: figur 10.49.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2020 af mathon

x-koordinaterne for skæringspunkterne er intervalgrænserne.


Brugbart svar (2)

Svar #3
13. marts 2020 af mathon

                  \small A=\int_{a}^{b}(f(x)-g(x))\, \mathrm{d}x


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2020 af mathon

bemærk forskellen på
ordene:
                    tonet og betonet


Svar #5
13. marts 2020 af marix24 (Slettet)

#4

bemærk forskellen på
ordene:
                    tonet og betonet

mente også tonet og ikke betonet


Svar #6
16. marts 2020 af marix24 (Slettet)

Når jeg kun har en funktion, bruger så også den samme formel, øverst oppe?

Altså når jeg har en funktion, der hedder f(x) = x^2 - 2?


Skriv et svar til: Beregn arealet af det tonede område

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.