Fysik

Temperatur opgave

14. marts 2020 af Elenora10 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en der lige kan hjælpe med denne her.  Er ikke helt med.

2) En sikring i en tørkalibrator til temperaturkalibrering indeholder et stykke metaltråd, der smelter, hvis strømstyrken oversiger en vis størrelse, således at strømmen afbrydes. Metaltråden består af tin. Tråden i sikringen har en længde på 1,8 cm og en diameter på 0,30 mm.

Specifik resistans og temperaturkoefficent ved 20 grader ohm i meter

Tin 12 * 10 -8 = 0,00000012

Temperaturkoefficent K-1

Tin 4,2 * 10-3 = 0,0042

længde cm (1,8 cm) til m 0,018 meter

diamter er 0,30mm til m 0,00030 m

for at finde cirklens areal

A = pi* r2 =>

for at finde radius

r = d/2 = 0,00030/2= 0,00015

for at beregne arealet

A = pi*r2=>

A= pi* 0,00015 ^2 = pi *0,000000022 = 0,000000071 m  A = 0,000000071 m

Hvilke formler skal jeg bruge her.

Kan ikke se det får mig. Har beregnet arealet for at bruge formelen men det besvarer jo ikke de svar jeg skal.

R = p * L/A

R = 0,00000012 * 0,018/ 0,000000071 = 0,030422 ohm R = 0,030422 virker helt forkert det jeg har fundet frem til.

Det besvarer ikke a eller b eller c

er der en der kan hjælpe her

a) Hvad er tins smeltepunkt. ?

b) Beregn trådens resistans ved 0 grader. ?

c) Beregn trådens resistans ved smeltepunktet. ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2020 af mathon

Tins smeltepunkt er 232°C
      
                        \small \begin{array}{llll} &R_{20}=\varrho \cdot \frac{L}{\frac{\pi }{4}\cdot d^2}=(12\cdot 10^{-8}\; \Omega m)\cdot \frac{0.018\; m}{\frac{\pi }{4}\cdot (0.30\cdot 10^{-3}\; m)^2}=0.031\; \Omega \\\\b)\\&R_0=R_{20}\cdot \left ( 1+\alpha \cdot \Delta T \right )\\\\&R_0=\left ( 0.031\; \Omega \right )\cdot \left ( 1+\left ( 0.0042\; K^{-1} \right )\cdot (0-20)\; K \right )=0.028\; \Omega \\\\c)\\&R_{232}=R_{20}\cdot \left(1+\left (0.0042\; K^{-1} \right )\cdot (232-20)\; K\right)=0.057\; \Omega \end{array}


Svar #2
15. marts 2020 af Elenora10 (Slettet)

Hvordan laver du din udregning på tins smeltepunkt. Kan godt finde tins smeltepunkt på nettet men hvordan kommer jeg frem til det.

Den formel du har brugt til at besvare

b)

12*10 -8 * 0,018/pi/4 * (0,30*10 -3)^2 = for jeg til 0,05159 Ohm hvordan får du det til 0,031 ohm

dit (0,031 ohm ) * (1 + (0,0042) * (20 - 0) = 0,028 ohm

mit (0,052 ohm ) * (1 + (0,0042) * (20 - 0) = 0,09568 ohm

c)  dit 0,031*(1+(0,0042)*(232-20) = 0,057 ohm der får jeg 0,05860 ohm med din udregning

mit 0,052*(1+(0,0042)*(232-20) = 0,0983 ohm

Er jeg helt blank eller hva ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2020 af mathon

Du mangler en sidste højreparentes i dine indtastninger.


Svar #4
15. marts 2020 af Elenora10 (Slettet)

Hvor henne kan du vise mig det


Svar #5
15. marts 2020 af Elenora10 (Slettet)

opgave c

det er denne her formel ikke

Rt = Rto * (1+temperaturkoefficenten grader K -1 ) * ( t - to))

Er det rigtigt forstået.

0,031 ohm * (1+0,0042 K -1 )* (232 grader - 20 grader)) = 0,057 ohm


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2020 af mathon

12*10-8 * 0,018/((pi/4) * (0.30*10-3)^2)

0.052  * (1 + (0.0042) * (20 - 0))

0.031*(1+(0.0042)*(232-20))


Svar #7
15. marts 2020 af Elenora10 (Slettet)

super tak nu fangede jeg den og fik det samme som dig med de 0,0305 ohm til den mellem regning. Fedt fedt fedt tusind tak :)


Skriv et svar til: Temperatur opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.