Fysik

Energi

17. marts 2020 af Lise123Lise - Niveau: B-niveau

Du står på en bowlingbane med en bowlingkugle, hvis vægt er 6,0 kg. Bowlingkuglen holdes i en højde af 30 cm over gulvet. Bowlingbanen ligger på 2.sal i en bygning, og gulvet på 2.sal i bygningen ligger 10 m over gadeniveau.

C)  Du taber bowlingkuglen på gulvet. Beregn nu tabet i kuglens potentielle energi dels med gulvet som nulhøjde, dels med gadeniveau som nulhøjde.

En der ved hvordan man beregner den potentielle energi i kuglen efter faldet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2020 af mathon

              \small \Delta E_{pot}=\left( m\cdot g\right )\cdot \Delta h=\left(58.92\;N\right)\cdot \Delta h


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.