Fysik

U-235 kerner omsættes på et år

18. marts 2020 af camillalw (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg kæmper med en opgave, som der måske var nogen, der kunne løse:

Hvor mange U-235 kerner omsættes på et år?

Jeg ved at Q=178,284443 MeV og at energiforbruget/leveringen er 3,1536*10^(16) J.

Vh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2020 af MandenMedMangeHatte

x


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2020 af MandenMedMangeHatte

E_{\mbox{forbrug}}=N_{\mbox{kerner}} \cdot E_{\mbox{uran}}

N_{\mbox{kerner}} = \frac{E_{\mbox{forbrug}}}{E_{\mbox{uran}}}

Check. Jeg får et svar: N_kerner = 1,1041 * 10^27 kerner


Svar #3
18. marts 2020 af camillalw (Slettet)

Hvordan bestemmes energi for Uran? Er det Q? Jeg kan stadig ikke gennemskue det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2020 af mathon

               \small \begin{array}{llll}&\frac{3.1536\cdot 10^{16}\;J}{178.284443\cdot10^6\;\frac{eV}{\textup{kerne}}}=\frac{1.96832\cdot10^{35}\;eV}{178.284443\cdot10^6\;\frac{eV}{\textup{kerne}}}=1.104\cdot10^{27}\;\textup{kerner} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2020 af MandenMedMangeHatte

Q-værdien er forskellen mellem begyndelsestilstandens og sluttilstandens energi.

Q-værdien er den mængde energi der frigives, når Uran - fx - henfalder.

Q-værdien kan bestemmes ved ligningen:

Q = \Delta E_{kin} = E_{kin,slut}-E_{kin,start}


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. marts 2020 af mathon

               \small Q=\left | \Delta m \right |\cdot c^2


Svar #7
18. marts 2020 af camillalw (Slettet)

Tusind tak for svar, det giver bedre mening nu :-)


Skriv et svar til: U-235 kerner omsættes på et år

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.