Kemi

Syre og base

18. marts 2020 af Jamulla - Niveau: C-niveau

1) hvad er [OH-] når [H3O+] = 10-5 M

2) hvad er pH i opløsning?

3) er opløsningen sur, neutral eller basisk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

1:

10^-14/10^-5


Svar #2
18. marts 2020 af Jamulla

jeg forstår ikke det du har skrevet 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

1:

 [OH- ] = (10^-14 M2) / (10^-5 M) = 10^-9 M 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

2:

pH = 14 - 9 --> 5


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

3: 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. marts 2020 af janhaa

3: sur


Svar #7
19. marts 2020 af Jamulla

hvis den så er omvendt og der står

1) hvad er [H3O+] når [OH-] = 10-10

er det så bare --- [H3O+] = (10-14 M2) / (10-10 M) = 10-4 M?


Svar #8
19. marts 2020 af Jamulla

og den her

1) hvad er [OH-] når [H3O+] = 4,6 * 10-9 M


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. marts 2020 af janhaa

 [OH-] =Kw/ [H3O+] = (10^-14) / (4,6 * 10-9) =...


Svar #10
19. marts 2020 af Jamulla

#9

 [OH-] =Kw/ [H3O+] = (10^-14) / (4,6 * 10-9) =...

dette for jeg til 0,3381 

men er mit svar rigtigt i svar 7?


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. marts 2020 af janhaa

#10
#9

 [OH-] =Kw/ [H3O+] = (10^-14) / (4,6 * 10-9) =...

dette for jeg til 0,3381 

men er mit svar rigtigt i svar 7?

teach yourself the use of a calculator


Svar #12
19. marts 2020 af Jamulla

tak 


Svar #13
26. marts 2020 af Jamulla

men det kan jo ikke lade sig gøre at den bliver 21739.13043


Skriv et svar til: Syre og base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.