Kemi

Afstemme reaktionskemaer, primære, sekundære og tertiære alkoholer

19. marts 2020 af rumdargrisurinbob - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med afstemmning af disse reaktionskemaer men alkoholer?

Tak på forhånd:)

Jeg har vedhæftet en fil med reaktionsskemaerne:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2020 af Heptan

Reaktionerne er redoxreaktioner. Mangan går fra OT = +7 til OT = +4, dvs. et fald på 3.

1) OT(C) = +1   (venstre)

OT(C) = +3 (højre)

Mangan falder altså 3, og carbon stiger 2. Så man ganger carbon med 3 og mangan med 2.

3 a + 2 b --> 3 c + 2 d

Husk at afstemme antal H og O med H2O/H+/OH-.


Skriv et svar til: Afstemme reaktionskemaer, primære, sekundære og tertiære alkoholer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.