Matematik

Hurtigt spørgsmål

19. marts 2020 af Hejmeddig12344444 - Niveau: 8. klasse

Hej sp

Kan man egentligt godt sige: -6 + -5

Og giver det mening.

Ville man få fejl hvis man skrev det i en prøve?

Og til sidst, hvad giver det hvis man godt kan skrive det matematisk!

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2020 af janhaa

det er:

- 6 -5 = -11


Svar #2
19. marts 2020 af Hejmeddig12344444

#1

det er:

- 6 -5 = -11

Så man kan ikke sige -6 + -5!

Hvorfor siger lommeregneren så at man godt kan ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2020 af janhaa

+ - = -

- + = -

+ + = +

- - = +


Svar #4
19. marts 2020 af Hejmeddig12344444

#3

+ - = -

- + = -

+ + = +

- - = +

Det er gange?? jeg ville bare vide om det er helt forkert eller ej, og hvorfor når lommeregneren siger man godt kan ????


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2020 af janhaa

#0

Hej sp

Kan man egentligt godt sige: -6 + -5

Og giver det mening.

Ville man få fejl hvis man skrev det i en prøve?

Og til sidst, hvad giver det hvis man godt kan skrive det matematisk!

Tak på forhånd

JA, men

- 6 + - 5 = - 6 - 5 = - 11

'...............................................


Svar #6
19. marts 2020 af Hejmeddig12344444

#5
#0

Hej sp

Kan man egentligt godt sige: -6 + -5

Og giver det mening.

Ville man få fejl hvis man skrev det i en prøve?

Og til sidst, hvad giver det hvis man godt kan skrive det matematisk!

Tak på forhånd

JA, men

- 6 + - 5 = - 6 - 5 = - 11

'...............................................

Nåårh kan du så hjælpe med denne opgave. 

X skal være 1 større end Z

Og når de plusses sammen skal det give -15


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2020 af janhaa

#6
#5
#0

Hej sp

Kan man egentligt godt sige: -6 + -5

Og giver det mening.

Ville man få fejl hvis man skrev det i en prøve?

Og til sidst, hvad giver det hvis man godt kan skrive det matematisk!

Tak på forhånd

JA, men

- 6 + - 5 = - 6 - 5 = - 11

'...............................................

Nåårh kan du så hjælpe med denne opgave. 

X skal være 1 større end Z

Og når de plusses sammen skal det give -15

??????????????


Svar #8
19. marts 2020 af Hejmeddig12344444

#7
#6
#5
#0

Hej sp

Kan man egentligt godt sige: -6 + -5

Og giver det mening.

Ville man få fejl hvis man skrev det i en prøve?

Og til sidst, hvad giver det hvis man godt kan skrive det matematisk!

Tak på forhånd

JA, men

- 6 + - 5 = - 6 - 5 = - 11

'...............................................

Nåårh kan du så hjælpe med denne opgave. 

X skal være 1 større end Z

Og når de plusses sammen skal det give -15

??????????????

Ja, det en opgave??

x skal være en større end z, og de skal sammen give -15 når de plusses

x + z = -15


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. marts 2020 af janhaa

x = 1 + z

(1+z) + z = -15

2z = -16

z = -8

x = -7

U asked a different question above...


Svar #10
19. marts 2020 af Hejmeddig12344444

#9

x = 1 + z

(1+z) + z = -15

2z = -16

z = -8

x = -7

U asked a different question above...

Jaer og igen bliver det -8 + -7, så jeg må bare sige at det er rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. marts 2020 af ringstedLC

#0

Hej sp

Kan man egentligt godt sige: -6 + -5

Og giver det mening.

Ville man få fejl hvis man skrev det i en prøve?

Og til sidst, hvad giver det hvis man godt kan skrive det matematisk!

Tak på forhånd

Du må ikke skrive: +-5, da det kan misforstås.

Men du må gerne skrive: + (-5). Her kan ikke man ikke være i tvivl om, hvad der menes.


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. marts 2020 af Eksperimentalfysikeren

Du skal være meget forsigtig med, hvad lommeregnere accepterer og hvordan de behandler det, man taster ind. Mange af dem overholder ikke de regler, man benytter i matematikken.

Dertil skal siges, at nogle lommeregnere har en - tast, der betyder subtraktion, og en +/- tast, der betyder fortegnsskift. Udtrykket -6+(-5) indtastes på sådane maskiner som [6] [+/-] [+] [5] [+/-] [=], hvor de firkantede parenteser forestiller tasterne. Vi har det rod, at - både kan optræde som regnetegn for subtraktion (a-b) og som fortegn (-6). Derudover har vi tilfælde, hvor man vil skrive feks. 27±4, men mangler ±på sin skrivemaskine eller computer, hvorfor man i stedet skriver 27+-4, og så har vi baladen!


Svar #13
20. marts 2020 af Hejmeddig12344444

#10
#9

x = 1 + z

(1+z) + z = -15

2z = -16

z = -8

x = -7

U asked a different question above...

Jaer og igen bliver det -8 + -7, så jeg må bare sige at det er rigtigt

Kan du lige forklare hvad du har gjordt med paranteset?


Skriv et svar til: Hurtigt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.