Matematik

matematik

20. marts 2020 af Finnersejest - Niveau: A-niveau

hvordan laver jeg det i maple ?

I et område lever en bestand af rensdyr. I en model kan udviklingen i antallet af rensdyr i bestanden beskrives ved en løsning til differentialligningen

dy =0,23·y·??1− y ??−s·y, dt 1073

hvor y betegner antallet af rensdyr i bestanden (målt i tusinde) til tidspunktet t ((målt i år), og s betegner andelen af rensdyr, der bliver skudt om året.

a) Tegn et hældningsfelt når s = 0,01 i vinduet [0; 10] × [0; 1200].
Det oplyses, at bestanden af rensdyr er 900 tusinde til tidspunktet t = 0.

b) Bestem en løsning til differentialligningen når s = 0,01.
Man ønsker, at bestanden af rensdyr i området holdes konstant på 900 tusinde.

c) Benyt modellen til at bestemmeantallet af rensdyr, der skal skydes om året. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2020 af Moderatoren

Giv dit indlæg en sigende titel. På den måde er der større sandsynlighed for, at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål.

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.

Og så er der bare rigtig god stil at skrive "tak for hjælpen" når man har fået hjælp. Det har du ikke gjort i nogle af dine andre tråde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2020 af AMelev

Væn dig til at lægge et billede af opgaveformuleringen op i stedet for at skrive af, så fejl og mangler undgås.
Differentialligningen er svær at afkode.

Se https://www.youtube.com/watch?v=0A_WnCu5tzU - det kunne du selv have googlet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

A: Løs

B: y(t)=1,062*10^7/10350+1453*e^-0,22*t

C: Klart bringer det ned på 900 hvert år, er det samme tal, der skal skydes 

y(1)<- 900= 100


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2020 af Elliotalderson

Hej 

Er der stadig mulighed for at få hjælp til c'eren?

Hvad er det præcis der skal isoleres i udtrykket?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2020 af AMelev

#4 Du står som Folkeskole 9. klasse. Opdater din profil.

Læg opgaveformuleringen op, så vil vi prøve at hjælpe dig.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2020 af Elliotalderson

I et område lever en bestand af rensdyr. I en model kan udviklingen i antallet af rensdyr i bestanden beskrives ved en løsning til differentialligningen

dy =0,23·y·??1− y ??−s·y, dt 1073

hvor y betegner antallet af rensdyr i bestanden (målt i tusinde) til tidspunktet t ((målt i år), og s betegner andelen af rensdyr, der bliver skudt om året.


Man ønsker, at bestanden af rensdyr i området holdes konstant på 900 tusinde.

c) Benyt modellen til at bestemmeantallet af rensdyr, der skal skydes om året


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. maj 2020 af AMelev

Læg et billede af opgaven op - 

#6 
dy =0,23·y·??1− y ??−s·y, dt 1073

er uforståeligt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. maj 2020 af Elliotalderson

værsgo

Vedhæftet fil:rensdyr.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. maj 2020 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. maj 2020 af Elliotalderson

Det er opgave c forresten

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. maj 2020 af ringstedLC

#10: Når bestanden holdes konstant:

\begin{align*} \frac{dy}{dt}=0 &= 0.23\cdot 900\cdot \left ( 1-\frac{900}{1073} \right )-s\cdot 900 \\ s\cdot 900 &= \;?\text{ tusinde} \end{align*}


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.