Fysik

Er den jævne cirkel bevægelse det samme som cirkelbevægelsen?

24. marts 2020 af Sophu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal skrive om den jævne cirkelbevægelse men kan mest finde noget om cirkelbevægelser. Er det det samme? 

Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2020 af mathon

Nej. Den jævne cirkelbevægelse er et specialtilfælde af cirkelbevægelsen.


Svar #2
24. marts 2020 af Sophu (Slettet)

Okay tak, hvis jeg så skal redegøre for den jævne cirkelbveægelse skal jeg så først komme ind på cirkelbevægelsen og derefter ind på specail tilfældet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2020 af mathon

Det ville være fornuftigt.


Svar #4
24. marts 2020 af Sophu (Slettet)

Takkk


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2020 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{cirkelbev\ae gelse:}&\mathbf{s}(\varphi )=\begin{pmatrix} r\cdot\cos(\varphi ) \\ r\cdot \sin(\varphi ) \end{pmatrix}\\\\&\mathbf{v}(\varphi)=\begin{pmatrix} -r\cdot \sin{\varphi}\cdot \frac{\mathrm{d} \varphi}{\mathrm{d} t}\\ r\cdot \cos(\varphi)\cdot \frac{\mathrm{d} \varphi}{\mathrm{d} t} \end{pmatrix}\\\\&\mathbf{a}(\varphi)=\begin{pmatrix} -r\cdot \cos(\varphi)\cdot \left (\frac{\mathrm{d} \varphi}{\mathrm{d} t}\right)^2-r\cdot \sin(\varphi)\cdot \frac{\mathrm{d}^2\varphi }{\mathrm{d} t^2}\\ -r\cdot \sin(\varphi)\cdot \left (\frac{\mathrm{d} \varphi}{\mathrm{d} t}\right)^2+r\cdot \cos(\varphi)\cdot \frac{\mathrm{d} ^2 \varphi}{\mathrm{d} t^2} \end{pmatrix} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. marts 2020 af mathon

specifikt for den jævne cirkelbevægelse 
er: \small \varphi=\omega\cdot t hvor \small \omega er en konstant
hvoraf: \small \tfrac{\mathrm{d} \varphi}{\mathrm{d} t}=\omega

\small \small \small \small \begin{array}{llllllll} \textup{j\ae vn cirkelbev\ae gelse:}&\mathbf{s}(t )=\begin{pmatrix} r\cdot\cos(\omega\cdot t ) \\ r\cdot \sin(\omega\cdot t ) \end{pmatrix}\\\\&\mathbf{v}(t)=\begin{pmatrix} -\omega\cdot r\cdot \sin(\omega\cdot t)\\ \omega\cdot r\cdot \cos(\omega \cdot t) \end{pmatrix}=\omega \cdot\widehat{ \mathbf{s}}(t)&&v=\omega\cdot r\\\\&\mathbf{a}(t)=\begin{pmatrix} -\omega^2\cdot r\cdot \cos(\omega\cdot t)\\ -\omega^2\cdot r\cdot \sin(\omega\cdot t\end{pmatrix}=-\omega^2\cdot \mathbf{s}(t)&&a=\omega^2\cdot r \end{array}


Svar #7
24. marts 2020 af Sophu (Slettet)

Hvad mener du?


Svar #8
24. marts 2020 af Sophu (Slettet)

Nårh tak :) Den havde ikke loadede formler og billederne


Skriv et svar til: Er den jævne cirkel bevægelse det samme som cirkelbevægelsen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.