Matematik

Beregning af betinget sandsynlighed i poker

25. marts 2020 af Juliianejensen - Niveau: A-niveau

Hejsa. Jeg sidder med et spørgsmål om betinget sandsynlighed, som jeg simpelthen ikke kan finde ud af. 

Jeg har fået givet opgaven "Beregn sandsynligheden for at en pokerhånd med 5 kort indeholder 4 essere, når det vides at der allerede er 3 essere på hånden". 

Sandsynligheden for at få tildelt den sidste esser må være 1/49=2%, eftersom der er én esser tilbage, og der allerede er udtaget tre kort, men jeg ved ikke hvordan jeg skal komme videre herfra. 

Derudover vides det at sandsynligheden for at at have en hånd med 3 esser er 0,174%. 

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2020 af AMelev

Der er 49 kort tilbage, hvoraf du skal vælge de to sidste. 
Antal mulige = K(49,2)
H: 1 es & 1 anden ud af 48: Antal gunstige = 48 
 

#0 Derudover vides det at sandsynligheden for at at have en hånd med 3 esser er 0,174%. 

Hvordan har du fået det?
3 esser ud af 4 & 2 andre ud af 49: Antal gunstige = K(4,3)·K(49,2)
Antal mulige = K(52,5)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2023 af BauncesPolsa

Hej, er det muligt at beregne dette?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2023 af BauncesPolsa

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2023 af AMelev

#2

Hej, er det muligt at beregne dette?

At beregne hvilket?
K(n,r)=\frac{n!}{r!\cdot (n-r)!}


Skriv et svar til: Beregning af betinget sandsynlighed i poker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.