Matematik

Trigonometri, opg 107 i teknisk matematik

27. marts 2020 af LineKlit - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brig for hjælp til opgave 107 i bogen teknisk matematik p. madsen

Opgaven lyder...

I en trekant ABC har du givet:

A = 66,6 grader, b = 4,6 vm og VA = 3,2 cm.

Du skal tegne trekanten og bestemme vinklerne B og C og siderne a og c.

Håber i kan hjælpe :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2020 af StoreNord

Hvad er     VA = 3,2 cm       ?


Svar #2
27. marts 2020 af LineKlit

Det er jeg også lidt i tvivl om med tror det er fordi den deler en stor trekant op i to mindre.


Svar #3
27. marts 2020 af LineKlit

altså sådan her


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2020 af StoreNord

Jeg beklager at dilledet er lidt ude af proportioner.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2020 af mathon

Kaldes fodpunkt for \small v_A på BC for D
har du ved brug af cosinusfunktionen:

           \small \begin{array}{llllll}& \left | CD \right |=\sqrt{4.6^2+3.2^2-2\cdot 4.6\cdot 3.2\cdot \cos(33.3\degree)}=2.62275\\\\\textup{Nu kan vinkel }C\\ \textup{beregnes (cos-rel.):}&C=\cos^{-1}\left ( \frac{4.6^2+2.62275^2-3.2^2}{2\cdot 4.6\cdot 2.62275} \right )=42.47\degree \\\\&B=180\degree-66.6\degree-42.47\degree=70.93\degree\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2020 af mathon

Beregn selv c.


Skriv et svar til: Trigonometri, opg 107 i teknisk matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.