Fysik

Caesium 137 Henfald og energi

28. marts 2020 af juli502f (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvilken type henfald laver caesium 137 og hvor meget energi er der i hvert henfald? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2020 af mathon

                            \small _{\,\;55}^{137}\textrm{Cs}\quad \textup{er }\beta ^-\textup{-radioaktiv}.

Opstil reaktionsforløbet og beregn Q-værdien.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2020 af mathon

Vrøvl:
            Henfaldsenergi:       1.17 MeV = 1.875·10-13 J


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2020 af mathon

Vrøvl forstået på den måde, at svaret er 1.17 MeV,
men beregningen er via Q-værdien.

Der blev kun spurgt om størrelsen af energien.


Svar #4
29. marts 2020 af juli502f (Slettet)

hvis jeg så har antallet af atomkerner i et atomkraftværk, er det så bare, at gange de to tal for at få den fulde energi?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2020 af mathon

...hvis jeg så har antallet af radioaktive atomkerner,  er det så bare, at gange de to tal for at få den samlede
   energi?

Ja.


Svar #6
29. marts 2020 af juli502f (Slettet)

7.66145·10^24*1175.6317 kev ? 9.00704·10^27

antallet af radioaktive atomkerner · energi i kev = energien i alt

hvordan ville dette være bedst at skrive, sådan i forhold til enheder, skal jeg lave det om til joule, også regne det i det eller hvordan er det bedst?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2020 af mathon

   \small \begin{array}{lllll}&7.66145\cdot10^{24}\cdot1.1756317 \; Mev= 9.0070435\cdot 10^{24}\;MeV=1.44309\;MJ \end{array}


Svar #8
30. marts 2020 af juli502f (Slettet)

Kan du forklare hvad du gør mathon


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. marts 2020 af mathon

Korrektion:     

                  \small \begin{array}{lllll}&7.66145\cdot10^{24}\cdot1.1756317 \; Mev= 9.0070435\cdot 10^{24}\;MeV=1.44309\;TJ \end{array}

                  \small 1\;MeV=1.60218\cdot 10^{-13} \;J


Skriv et svar til: Caesium 137 Henfald og energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.