Matematik

hjælp til udregning af bredde højde og længde ud fra rumfang

30. marts 2020 af Daniel367 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej er der noget der kan hjælpe mig her

spørgsmålet lyder på 

en æske har et rumfang på 1296cm3

angiv længde, bredde og højde 

2decimaler                                       hvordan regner jeg den ud er kørt lidt fast


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2020 af mathon

Opløs 1296 i primfaktorer.

Dan herudfra 3 mulige faktorer, hvis produkt giver 1296.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2020 af mathon

       1296=2^4\cdot3^4


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. marts 2020 af mathon

eksempelvis:
                               \begin{array}{lllll}&2^4\cdot 3^4=2^3\cdot (2\cdot 3)\cdot3^3=8\cdot 6\cdot 27\\\\ &2^4\cdot 3^4=2^2\cdot (2^2\cdot 3)\cdot3^3=4\cdot 12\cdot 27\\\\&2^4\cdot 3^4=2^3\cdot (2\cdot 3^2)\cdot3^2=8\cdot 18\cdot 9\textup{ ...} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2020 af Eksperimentalfysikeren

#0 opgaven kan ikke løses ud fra det givne.

6,45*11,67*17,22 opfylder betingelsene.

Det gør 5,00*12,00*21,60 også.

Du kan vælge to tilfældige tal med to decimaler og dividere produktet af dem op i 1296. Resultatet afrunder du til to decimaler, så har du tre tal, der opfylder betingelserne.


Skriv et svar til: hjælp til udregning af bredde højde og længde ud fra rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.