Matematik

Differentialligninger af typen y'=b-ay

01. april 2020 af Matematik10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej kære brugere

Jeg er i gang med at lave en opgaven om differentialligninger af typen y'=b-ay. Jeg har lavet opgaven, men er ikke helt sikker på om den er løst på den rigtige måde, er der en som hurtig vil tage et kig, og fortæller om det er korrekt eller forkert. Og evt. forklarer mig hvad jeg har gjort forkert, hvis det er. :)

Tak på forhånd! 

Øvelse 2.5.3

Bestem den fuldstændige løsning til differentialligningen

y'= 32 - 8y

f (x) = ce8x - 4

Nu har vi bestemt den fuldstændig løsning 

Angiv den løsning  (f) , som opfylder, at  f(3)=10

f(3) = 10 = ce8*3 - 4 

= c * 24 -4 

c = 10/20 

f(x) = 0.5 * e8x - 4 

Nu har vi hermed angivet f, som opfylder, at  f(3)=10


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. april 2020 af mathon

              f(x) = c·e-8x + 4

              f(x) = 6·e24-8x + 4


Svar #2
01. april 2020 af Matematik10 (Slettet)

Hej Mathon

Har du mulighed for at vise mig, hvordan du kommer frem til dette svar?

  f(x) = 6·e24-8x + 4


Svar #3
01. april 2020 af Matematik10 (Slettet)

Normalvis ville jeg havde skrevet:

f (3) = 10

10 = ce-8*3 +4 

Men herefter hvordan bestemmer jeg c? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. april 2020 af peter lind

f(x) = c*e-8x+4

f(3) = c*e-8*3 +4 = 10

løs denne ligning med hensyn til c

NB e8*3 ≠ 24 som du skriver i #0


Svar #5
01. april 2020 af Matematik10 (Slettet)

Sådan! Tak skal I have :) 


Skriv et svar til: Differentialligninger af typen y'=b-ay

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.