Tysk

passiv konstruktioner på tysk

09. april 2020 af Sara6543 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

Kan passivkonstruktioner på tysk dannes på andre måder, udover werden + verbum i perfektum participium?

Jeg har læst andre steder på nettet hvor der bruges et andet hjælpeverbum end werden men ja, er meget i tvivl


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2020 af Smut1

Tilstandspassiv: Der Kuchen ist gegessen.

Handlingspassiv: Ein Junge wurde angegriffen.


Svar #2
09. april 2020 af Sara6543 (Slettet)

Okay, til den samme opgave:

Vil du oversætte af med von til disse sætninger:

pint af  = gepiesackt von

læst af = gelesen von 
underskrevet af =signiert  von

genkendt af = erkannt von


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. april 2020 af Stygotius (Slettet)

Til #2

Ja til alle.

Til #1

Man har den samme forskel i flertal på dansk. 

"Bænkene var malet"  -  verbalt brugt  =  handlingspassiv    (man kan indskyde et "blevet" efter "var")

"Bænkene var malede"  -   adjektivisk brugt  =   tilstandspassiv


Skriv et svar til: passiv konstruktioner på tysk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.