Matematik

Løs ligningen f'(x)=0

12. april 2020 af AnOp - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder fast med en matematikopgave og har derfor brug for hjælp. Jeg skal løse ligningen: 

x^2*e^x+2x*e^x=0

Det er egentlig bare e^x der driller, for jeg ved ikke hvordan jeg skal isolere x. 

Det skal lige siges at opgaven skal løses uden hjælpemidler, så må ikke bruge CAS. 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2020 af janhaa

x*e^x(x+2)=0\\ e^x>0\\ x=-2


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. april 2020 af janhaa

#1

x*e^x(x+2)=0\\ e^x>0\\ x=-2

x = 0


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. april 2020 af peter lind

sæt ex ud foran en parantes og brug at et produkt af to faktorer kun er nul hvis mindst en af faktorerne er 0


Svar #4
12. april 2020 af AnOp

#2
#1

x*e^x(x+2)=0\\ e^x>0\\ x=-2

x = 0

#3

sæt ex ud foran en parantes og brug at et produkt af to faktorer kun er nul hvis mindst en af faktorerne er 0

Mange tak for hjælpen, det giver god mening nu!


Skriv et svar til: Løs ligningen f'(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.