Fysik

50-øre og syn og afstand

14. april 2020 af pointless (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, jeg har fået en meget mærkelig opgave, jeg skal svare på, om jeg ved ikke, hvordan man beregner størrelsen af noget, der er på afstand. 

Hvor stor ser en 50øre ud med 4,43 km afstand?

Hjææææælp


Svar #1
14. april 2020 af pointless (Slettet)

Her er selve opgaven, og 50-øren har en diameter på 21,5 mm


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Start med at finde vinklen i radianer. Regn så om til grader, idet 2π radianer er 360 grader. (Begge dele giver meget små tal. ) Regn graderne om til minutter og minutterne videre til sekunder.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2020 af Capion1

Betragt en retvinklet trekant hvor kateterne er 21,5 mm og 4430000 mm.
Find den (meget) spidse vinkel med en passende trigonometrisk formel.
1'' = 1/3600º
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Vinklen er så lille, at sin(v) ≈ v. Fejlen er umålelig.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2020 af swpply (Slettet)

Du har hermed at

                   \tan(a) = \frac{\frac{1}{2}\cdot21.5\,mm}{4.43\,km} = 2.43\cdot10^{-6}

hvorfor at 50-øren i afstand på 4.43 km svare til en vinkel på

                                    2a = 0.000278^\circ.

Samlign nu dette resultat med størrelsen af ét buesekund, dvs.

                           1^{\prime\prime} = \frac{1}{3600^\circ} = 0.000277^\circ


Skriv et svar til: 50-øre og syn og afstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.