Matematik

Matematik

14. april 2020 af Sara74 - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal bestem følgende

Egenbetaling

Den månedlige effektive rente

den månedelige ydelse på realkreditlån og de samlede renteomkostninger på realkreditlån

den månedlige ydelse på banklånet og de samlede renteomkostninger på banklånet

de samlede omkostninger på lånet

Er der nogen der kan hjælpe mig med opgaven?


Svar #1
14. april 2020 af Sara74

her er opgaven 

Ida overvejer at købe en lejlighed i København. Hun har kigget på én der koster 2995000 kr. Boligen kan finansieres på følgende måde: 80% realkreditlån 15% banklån 5% egenbetaling Antag, at renten på realkreditlånet er fast på 1% p.a. og at lånet har en løbetid på 30 år med faste månedlige ydelser. Antag, at re


Svar #2
14. april 2020 af Sara74

 renten på banklånet er fast på 5% p.a. og at lånet har en løbetid på 10 år med faste månedlige ydelser. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2020 af laylay12

har du lavet opgaven? og måske vil dele den


Svar #4
15. april 2020 af Sara74

Jeg har ikke lavet opgaven endnu, men ellers gad jeg godt dele den.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2020 af laylay12

Arh øv, men hvis du får den lavet her de næste par dage, vil det være lækkert?

Svar #6
15. april 2020 af Sara74

Jeg er helt blank med opgaven. Jeg håber der er nogen herinde, der kan hjælpe med at løse opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. april 2020 af laylay12

Er selv hel ned på bunden med den, ahaha

Svar #8
15. april 2020 af Sara74

Jeg håber der er nogen der kan hjælpe os

Brugbart svar (2)

Svar #9
15. april 2020 af Soeffi

#0.

1) Egenbetalingen er (5%)·2.995.000 kr. = 149.750 kr.

2) Der er to muligheder, som jeg ser det:

    a) Den årlige effektive rente er 1% for realkreditlånet. Den effektive månedlige rente er 
         (12√1,01 - 1)·100 % = 0,0830 %.

    b) Den årlige nominelle rente er 1% for realkreditlånet. Den nominelle månedlige rente er (1/12)% =
         0,0833%. Den effektive årlige rente er (1,00083312 - 1)·100 % = 1,0046 %.

3) Ydelse for realkreditlån = (80%)·2.995.000·0,000830/(1 - 1,000830-360) = 7.702,08 kr. (pr. måned).
    Samlede omkostninger: 360·7.702,08 kr. = 2.772.749 kr.
    Samlede renteomkostninger: 2.772.749 kr. - 0,8·2.995.000 kr. = 376.749 kr.

...


Svar #10
15. april 2020 af Sara74

Tusind tak for svar og hjælpen:)


Svar #11
18. april 2020 af Sara74

Jeg har lige er spørgsmål til opg 3, hvordan har du fået 0,000830

Svar #12
18. april 2020 af Sara74

Og har du divideret 0,000830 med 1 for at få 1.000830?

Brugbart svar (0)

Svar #13
18. april 2020 af Soeffi

#11. Formlen for at regne om mellem årlig effektiv rente (rår) og månedlig effektiv rente (rmdr) er

rmdr = 12√(1 + rår) - 1 = 12√(1 + 1%) - 1 = 12√1,01 - 1 = 1,00083 - 1 = 0,00083.


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. april 2020 af stinefrederikke (Slettet)

hvilken formel har du brugt til de forskellige udregninger

Brugbart svar (0)

Svar #15
19. april 2020 af Soeffi

#14.

1) Egenbetalingen er almindelig procentregning: 5% af et beløb, der her er 2,995 mio. kr.

2) Den effektive månedlige rente beregnet ud fra den effektive årlige rente følger formlen, der er vist i #13. 

3) Ydelsen (Y) følger formlen: Y = G·(rmdr/(1 - (1 + rmdr)-n)),
     hvor G er det lånte beløb (hovedstolen, som er 80% af 2,995 mio. kr.) og n er antal terminer eller antal
     måneder på 30 år.


Brugbart svar (0)

Svar #16
20. april 2020 af laylay12

har du resten af opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #17
20. april 2020 af Soeffi

#16. 

1) Egenbetaling 

2) Den månedlige effektive rente

3) Den månedelige ydelse på realkreditlån og de samlede renteomkostninger på
     realkreditlån

4) Den månedlige ydelse på banklånet og de samlede renteomkostninger på banklånet

5) De samlede omkostninger på lånet (realkredit + bank)

Se #9 - det er samme fremgangsmåde. Hvad har du selv fundet frem til?


Svar #18
20. april 2020 af Sara74

(1,000833^12-1)*100%=1,0046% er det ikke den årlige effektiv rente?


Svar #19
20. april 2020 af Sara74

=80%*(2.995.000*0,000830)/(1-1,000830^(-360) =7.702,08 kr. er det så ydelsen?


Brugbart svar (0)

Svar #20
20. april 2020 af Soeffi

#18-19...jo, som der står!


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 47 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.